Adviseur

Praten over bijvoorbeeld inclusie, hoe pak je dat aan? Wie is er vrij van vooroordelen (niemand) en wat doen die met ons functioneren?

Het is niet gemakkelijk, onder ogen zien waar we zelf vooroordelen koesteren. Of nadenken wat wij als organisatie te doen hebben om inclusief te zijn. Toch is het nodig. Iedere organisatie is met een inclusieve samenstelling (of zoals ik het duid: complementaire teams), met Good Governance en met een focus op duurzaamheid namelijk vele malen effectiever. Ga maar na, zodra we uit de ervaringen van alle doelgroepen kunnen putten – dan heeft een nieuw plan aanzienlijk meer kans van slagen.
Aanzien, medewerking en eerlijke antwoorden, we krijgen ze als er bij de ander geen vooroordelen jegens ons zijn.
In groepen praat ik graag over misverstanden en vooroordelen, over flaters en leermomenten in de bovengenoemde domeinen. En dan is het mooi om te zien dat we wel degelijk allemaal weten waar dit over gaat, dat eerlijkheid en streven naar verbetering werkt. We krijgen weer aandacht voor iedereen en alles die dat verdient. Advies geven over inclusie, Good Governance, problematische schulden – het ligt me na aan het hart. Het mooiste compliment dat ik vaak krijg, is dat mijn gesprekken inspireren tot anders denken en anders doen.